Victoria Gate

Woking, Surrey

Metal Technology delivers impressive redevelopment project at Victoria Gate, Woking.

Metal Technology delivers impressive redevelopment project at Victoria Gate, Woking.

Leading Northern Ireland-based architectural aluminium firm, Metal Technology, recently supplied its specialist products for work on Victoria Gate, a major redevelopment project in Woking, Surrey which is owned by asset management company, Aviva Investors.

The impressive 63,375 sq ft commercial office building, which was designed by architect firm Scott Brownrigg to combine modernity and functional rationality, used a number of Metal Technology’s architectural aluminium systems as part of the the refurbishment project.

Metal Technology’s System 17 Latitude high-rise curtain walling was used extensively to create the desired aesthetic for this building. the design process also involved developing a new triangular capping to further enhance the clean horizontal lines of the building.

System 5-20D high performance thermally enhanced doors were also used throughout, both of these products offered the Victoria Gate building designers a wide and diverse range of profiles that delivered structural integrity, weather performance, thermal enhancement, and security.

Victoria Gate was re-developed by Aviva Investors to grade A space that benefits from a double height reception; fifth floor terrace; shower facilities on each floor together with a basement shower and cycle hub.

The project recently gained the BCO UK Regional Award in the Refurbished/Recycled category for the South of England and South Wales region.

All Metal Technology systems are designed to perform seamlessly together to deliver the desired aesthetic and performance standards. Used individually or together, they offer complete design flexibility for creative aesthetics with the assurance of value engineered structural, weather and security performance.

 

Photography by Hundven-Clements Photography.

Victoria Gate Click to view the project imagery
  • Client

    Aviva Investors

  • Architect

    Scott Brownrigg

  • Main Contractor

    Gilbert Ash

Case Study

Back to Projects

Case Study

Back to Projects